Subota 2. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasAntić: Beograd nema zvaničnih obavještenja o obustavi "Južnog toka"

Antić: Beograd nema zvaničnih obavještenja o obustavi “Južnog toka”

BEOGRAD, Srbija nema zvaničnih obavještenja od ruske kompanije “Gasprom” da se nešto mijenja u projektu “Južni tok”, rekao je ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

Povodom izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina da Rusija obustavlja projekat “Južni tok” zbog stava EU, Antić je rekao da još nema zvaničnih informacija o tome i da se prate sve izjave ruskog predsjednika.

“Sa apsolutnom pažnjom pratimo sve izjave i reakcije predsjednika Putina u vezi sa ‘Južnim tokom’. Tako i ovaj posljednji njegov istup tumačimo kao signal, prije svega članicama EU, od kojih zavisi izgradnja gasovoda”, rekao je Antić za “Večernje novosti”.

Antić je dodao da od Srbije ne zavisi budućnost “Južnog toka” i da je za realizaciju neophodno “usaglašavanje na liniji Brisel – Moskva”.

On je rekao i da očekuje “da će sva otvorena pitanja biti riješena razgovorom i da će dvije strane postići dogovor”.

“Naravno da je ovo izuzetno važan projekat za energetsku stabilnost naše države i da od njega zavisi i uposlenost velikog dijela naše građevinske operative, ali mi, nažalost, ne utičemo na budućnost gasovoda”, dodao je Antić.

Generalni direktor ruske kompanije “Gasprom” Aleksej Miler rekao je da je projekat gradnje gasovoda “Južni tok” “mrtav”, nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin kao razloge naveo prepreke koje je istakla EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti