Ponedjeljak 20. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti RiTE Ugljevik: Neplansko produženje remonta uzrok negativnim rezultatima

RiTE Ugljevik: Neplansko produženje remonta uzrok negativnim rezultatima

UGLJEVIK, Negativan rezultat poslovanja ugljevičkog preduzeća Rudnik i termoelektrana /RiTE/ Ugljevik u periodu od januara do septembra u prvom redu je posljedica nerealizovanog plana proizvodnje električne energije zbog neplanskog produženja redovnog remonta prouzrokovanog kvarom na generatoru.

U ovom preduzeću je rečeno da je remont neplanski produžen 71 dan, kao i da su na visinu negativnog rezultata poslovanja uticali i dodatni neplanirani troškovi remonta turbogeneratora, povećanje zakonskih obaveza po Zakonu o naknadama za korištenje neobnovljivih resursa i Zakonu o fondu solidarnosti.

Na visinu negativnog rezultata uticao je, kako navode, i način obračuna prihoda od električne energije.

U RiTE Ugljevik kažu da su ukupni rashodi od januara do septembra ove godine bili 112.746.000 KM i manji su za 2,7 odsto od planiranih 115.816.000 KM.

U toku je izrada rebalansa plana poslovanja preduzeća za 2014. godinu i poslovodstvo preduzeća preduzima sve mjere i aktivnosti s ciljem ostvarenja što boljih rezultata poslovanja.

Finansijski izvještaji preduzeća za period od januara do septembra 2014. godine objavljeni su na Banjalučkoj berzi. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti