Nedjelja 26. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEkološka konferencija sutra u Beogradu

Ekološka konferencija sutra u Beogradu

BEOGRAD, Konferencija iz oblasti zaštite životne sredine “EMAS – realnost za organizacije i kompanije u Srbiji” biće održana sutra u Beogradu.

 

Cilj skupa je da se kompanije informišu o najboljoj praksi u oblasti zaštite životne sredine, najavio je organizator uz napomenu da EMAS predstavlja dobrovoljni, ali istovremeno i jedan od najkredibilnijih sistema menadžmenta zaštitom životne sredine.

Konferenciju organizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Centar za zaštitu životne sredine Privredne komore Srbije u okviru projekta “Sprovođenje zakona u oblasti kontrole industrijskog zagađenja (IPPC), sprečavanja hemijskih udesa (Seveso) i uspostavljanje EMAS sistema“.

Skup će otvoriti državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović i rukovodilac Centra za zaštitu životne sredine Privredne komore Srbije, Dušan Stokić.

Ključni cilj konferencije je da se prepoznaju i nagrade organizacije i kompanije koje posluju iznad minimuma zakonskih zahteva, ostvaruju stalno poboljšanje i istinito izvještavaju o pojavama u vezi sa zaštitom životne sredine.

Na konferenciji će biti predstavljena iskustva tri domaće kompanije koje su u procesu sertifikacije EMAS sistema. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti