Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasBorisov: Daćemo sve neophodne dozvole za "Južni tok"

Borisov: Daćemo sve neophodne dozvole za “Južni tok”

SOFIJA, Bugarska će dati sve neophodne dozvole potrebne za početak gradnje “Južnog toka” i rada na projektu, rekao je danas bugarski premijer Bojko Borisov nakon sastanak sa liderima evropskih zemalja na marginama samita u Briselu.

“Dobio sam punu podršku i razumijevanje od Evropskog savjeta. Bugarska ne bi trebalo da bude odgovorna i da plaća kazne za suspenziju projekta”, rekao je Borisov, prenosi TASS.

Bugarski premijer otišao je u Brisel radi razgovora sa svojim kolegama o daljnjim postupcima u vezi sa “Južnim tokom”, od kojeg je Rusija odustala.

“Odgovor na moje pitanje o `Južnom toku` je jednoglasan – da treba da nastavimo provođenje međuvladinih sporazuma kako bi se izbjegle parnice i kazne, kao što je bio slučaj sa projektom nuklearne elektrane Belene”, naglasio je Borisov.

Prema njegovim riječima, Bugarska ima obavezu da pripremi gradnju gasovoda, posebno podmorskog dijela, i da objavi neophodne dozvole. Borisov je dodao da sada čeka odgovor od ruskog energetskog giganta “Gasproma”.

On smatra da, ukoliko “Gasprom” ugasi projekat, uprkos dozvolama dobijenim od Bugarske, onda će to biti njegova krivica, a ne odgovornost Sofije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti