Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti "Toplana" ima dovoljne količine mazuta

“Toplana” ima dovoljne količine mazuta

BANJALUKA, Preduzeće “Toplana” u Banjaluci ima dovoljne količine mazuta za urednu isporuku toplotne energije, što potvrđuje kontinuitet grijanja, saopšteno je danas iz “Toplane”.

“U gradu trenutno nema nijedno naselje koje nema urednu isporuku toplotne energije, što potvrđuje i broj reklamacija. Kvarovi na distributivnoj mreži su otklonjeni i nastavljena je normalna isporuka toplotne energije”, ističe se u saopštenju “Toplane”.

Zbog sve češćih medijskih spekulacija da banjalučka “Toplana” ostaje bez mazuta, iz ovog preduzeća ističu da u svim ranijim godinama “Toplana” nije mogla iz sopstvenih finansijskih izvora obezbijediti dovoljno mazuta za cijelu sezonu grijanja i da su joj zbog toga pomagali grad i Vlada Republike Srpske.

“I za preostali dio sezone grijanja Toplana ne može sama, od raspoloživih sredstava, nabaviti dovoljne količine mazuta do kraja sezone, ali će joj zbog toga morati pomoći grad, pa i Vlada Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

U banjalučkom naselju Starčevica danas je zbog, kako su naveli iz Savjeta Mjesne zajednice Starčevica, lošeg grijanja od početka januara 240 stanova u šest zgrada u Ulici Prve krajiške brigade u 13.00 časova počelo potpisivanje peticije za smanjenje cijene grijanja od 50 odsto za januar.

Korisnici u ovoj ulici traže hitno priključenje na novu perifernu kotlovnicu u ovom naselju. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti