Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiElektroenergetski sistem stabilan i bez termoelektrana

Elektroenergetski sistem stabilan i bez termoelektrana

TREBINJE, Elektroenergetski sistem je stabilan i svi potrošači u Republici Srpskoj i distriktu Brčko uredno su snabdjeveni električnom energijom iako je došlo do kvarova u termoelektranama “Gacko” i “Ugljevik”, potvrdio je Srni izvršni direktor za tehničke poslove “Elektroprivrede Republike Srpske” Maksim Skoko.

On je naveo da su se, nakon prijave kvara na cijevnom sistemu kotla, odgovorna lica iz Rudnika i Termoelektrane Gacko i “Elektroprivrede Republike Srpske” dogovorila da se otkloni kvar i uradi čišćenje kotla TE “Gacko” u periodu povoljne hidrologije, ali je nepuna dva sata nakon zaustavljanja sistema zbog kvara na kotlovskom postrojenju i TE “Ugljevik” morala prestati sa proizvodnjom.

Zahvaljujući činjenici da su, zbog velikih dotoka u akumulacije i dobroj pogonskoj spremnosti, hidroelektrane iz sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” bile u situaciji da mogu da proizvode oko 13.000 megavat-časova električne energije, koliko je približno iznosio i domaći konzum, nismo bili prisiljeni da kupujemo električnu energiju za snabdijevanje naših potrošača”, istakao je Skoko.

On je napomenuo da se potpuna stabilizacija proizvodnje u “Elektroprivredi Republike Srpske” očekuje tokom sutrašnjeg dana, do kada se očekuje otklanjanje kvarova u termoelektranama, odnosno njihovo uključene na mrežu i stabilizacija rada. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti