Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiZavršeni kapitalni projekti pred uvođenje "SKADA Sistema”

Završeni kapitalni projekti pred uvođenje “SKADA Sistema”

BIJELJINA, Zavisno elektrodistributivno preduzeće /ZEDP/ “Elektro-Bijeljina” podiže kvalitet distribucije električne energije, što dokazuju kapitalni projekti realizovani u prošloj godini.

“U Bijeljini smo pustili u rad 35 kilovoltni dalekovod između čvorne trafostanice kod PI `Sava` i čvorne trafostanice kod Gradskog stadiona, čime je značajno poboljšana isporuka struje do krajnjih potrošača”, izjavio je direktor ovog preduzeća Zlatan Lazarević.

Dužina trase je 3.300 metara, a projekat je vrijedan 700.000 KM.

“Riječ je o poslovima planiranim i završenim u prošloj godini, za oko tri mjeseca. Uradili smo ove trafostanice kako bismo stvorili uslove za dvostrano napajanje trafostanice `Bijeljina tri` i `Bijeljina četiri`, koje snabdijevaju oko 15.000 potrošača.

Cilj je da, u slučaju kvara na bilo kojem dijelu trase, bude omogućeno napajanje iz drugog pravca”, kaže Lazarević.

On napominje da je na taj način pouzdanije snabdijevanje kupaca u centralnom gradskom jezgru, kao i u nekoliko prigradskih naselja uz magistralni pravac Bijeljina – Zvornik.

“Konkretno, pouzdanije snabdijevanje strujom bilo bi u mjesnim zajednicama Patkovača, Pučile i Golo Brdo. Projekat je od velikog značaja za naše preduzeće i kupce i radićemo na stvaranju što optimalnijih uslova distribucije i kvaliteta cjelokupnog sistema”, najavljuje Lazarević.

On je dodao da su svi građevinski radovi, elektro-montaža, uključujući i asfaltiranje ulica, završeni u optimalnom roku.

Osim projekta izgradnje dalekovoda, završen je još jedan kapitalni projekt za ovo preduzeće – rekonstrukcija 35 kilovoltne čvorne trafostanice “Bijeljina tri”, čime je firma pokazala spremnost da sve trafostanice budu spremne za “SKADA sistem”.

Laraveić je naveo da je finansijska vrijednost ovog projekta 400.000 KM.

Preduzeće “Elektro-Bijeljina” ima 24 trafostanice i dvije mini hidroelektrane – Gornji Zalukovik i Tišča kod Vlasenice, koje su spremne za uvođenje “SKADA Sistema”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti