Nedjelja 23. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiBudžet regulatorne komisije 2,5 miliona KM

Budžet regulatorne komisije 2,5 miliona KM

BANJALUKA, Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Milenko Čokorilo istakao je danas da je Prijedlog budžeta ove komisije za ovu godinu 2,5 miliona KM.

“Prijedlogom budžeta za ovu godinu predviđeno je povećanje ukupnih rashoda za 7,82 odsto, koliko iznosi i povećanje potrebnih prihoda za finansiranje rada i obavljanja poslovnih aktivnosti”, rekao je Čokorilo, predstavljajući Prijedlog budžeta u parlamentu Srpske.

On je naglasio da su rashodi strukturisani na tekuće troškove i kapitalne rashode.

“Regulatorna komisija za energetiku poslovne aktivnosti obavlja u novoj poslovnoj zgradi, pa je i Prijedlog budžeta za ovu godinu urađen na osnovu predviđanja troškova koji se prvi put pojavljuju u planiranom budžetu”, kaže Čokorilo.

On je napomenuo da se planirani prihodi obezbjeđuju iz godišnjih naknada od energetskih subjekata, korisnika dozvola za obavljanje jedne ili više energetskih djelatnosti i od jednokratnih naknada.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem Prijedloga budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2015. godinu.

Poslanici će razmatrati Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2013. godinu, te Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar – 30. juni 2014. godine.

Nastavak sjednice je zakazan za 10.00 časova. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti