Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU većem dijelu uspostavljena uredna isporuka struje

U većem dijelu uspostavljena uredna isporuka struje

BANJALUKA, Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka saopštilo je da je na ponovo uspostavljena redovna isporuka električne energije na većem dijelu distributivnog područja ovog preduzeća, a na kojem je proteklih dana došlo do prekida u snabdijevanju zbog kvarova prouzrokovanih snježnim padavinama.
Situacija je u odnosu na jučerašnji dan poboljšana u opštini Srbac, gdje su ekipe lokalne “Elektrodistribucije” danas stavile pod napon sve dalekovode i trafo-stanice, osim jedne u selu Mali Razboj, ali se očekuje da će tokom večeri i ona biti priključena, saopšteno je večeras iz Uprave preduzeća.
Na području “Elektrodistribucije” Kozarska Dubica bez napona je 18 trafo-stanica, i to u Kostajnici 15 i na Rakovačkom dalekovodu tri trafo-stanice.
Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, te se očekuje da će večeras pod napon biti stavljena većina iskopčanih trafo-stanica u Kostajnici, a da će u toku sutrašnjeg dana kompletno područje biti priključeno na elektro-mrežu.
Na području “Elektrodistribucije” Prijedor bez napona su preostale još 32 trafo-stanice na području Tomašice, Busnova, Kozina, dijela LJubije, a ekipe će sutra nastaviti sa otklanjanjem kvarova.
Na tom području je do večeras uspostavljeno napajanje električnom energijom na 127 trafo-područja od ukupno 159, koliko je juče ujutro bilo bez napajanja.
Najkritičnije stanje proteklih dana je bilo je na području “Elektrodistribucije” Novi Grad, gdje je iz pogona bilo ispalo čak 180 trafo-stanica na području većine sela opština Novi Grad, Krupa na Uni, Kostajnica i Oštra Luka.
“U toku jučerašnjeg dana bez napona je bilo oko 80 trafo-stanica, dok je danas do 17.00 časova taj broj prepolovljen. Bez električne energije je ostalo još 20-tak trafo-stanica na rubnim područjima opštine Novi Grad, devet u Krupi na Uni i osam u opštini Oštra Luka”, navodi se u saopštenju.
Na području “Elektrodistribucije” Gradiška bez napona je 17 trafo-stanica na području Jablanice, Mačkovca, Kozinaca i Limana, kao i jedna trafo-stanica na području Mature.
Sve ekipe na distributivom području “Elektrokrajine” sutra ujutro će nastaviti sa otklanjanjem kvarova na mreži i postrojenjima u skladu sa izdatim zadacima Uprave preduzeća i rukovodilaca lokalnih elektrodistribucija.
Prekidi u snabdijevanju nastali su usljed obrušavanja stabala opterećenih vlažnim snijegom na dalekovode, prilikom čega je došlo do rušenja električnih stubova, kidanja kablova i kvarova na postrojenjima.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti