Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasAntić: Imamo dovoljno gasa

Antić: Imamo dovoljno gasa

BEOGRAD, Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je Srbija “pokrivena” energentima do kraja sezone grijanja i da do poremećaja u snabdijevanju gasom neće doći čak ukoliko se desi i najgori scenario i dođe do obustave tranzita gasa kroz Ukrajinu.

“Na današnji dan imamo apsolutno uspostavljene sve bilanse i spremnost da obezbijedimo normalno snabdjevanje svim energentima za građane Srbije, distributivne sisteme i privredu, bez obzira na to da li će doći do bilo kakvih poremećaja u tranzitu gasa kroz Ukrajinu”, poručio je Antić.

On je naglasio da su Ministarstvo rudarstva i energetike, Vlada i sve energetske kompanije već više mjeseci unazad vode ozbiljnu i odgovornu politiku u vezi sa bilansiranjem svih energenata, prenose beogradski mediji.

“U ovom trenutku imamo više od 300 miliona metara kubnih gasa u podzemnom skladištu Banatski Dvor, kao i ozbiljne količine mazuta u elektranama, prije svega u beogradskim elektranama i robnim rezervama, koje na današnji dan iznose više od 70 hiljada tona”, precizirao je Antić.

On je naglasio da resorno ministarstvo i Vlada sa velikom pažnjom prate sva dešavanja i u kontaktu su sa partnerima iz ruske kompanije “Gasprom” koji garantuju da će Srbija imati obezbijeđene neophodne količine gasa na pristupnim tačkama.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti