Nedjelja 21. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaKancelarije za bolji nadzor radova na Gornjim horizontima

Kancelarije za bolji nadzor radova na Gornjim horizontima

BILEĆA, NEVESINJE, U Bileći i Nevesinju danas su otvorene kancelarije Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ radi lakše i bolje koordinacije, te uspješnijeg vođenja poslova u vezi sa započetim projektom “Gornji horizonti”.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je da se na ovaj način želi imati bolji uvid u sve preduzete aktivnosti na projektu koji je od velikog značaja za Hercegovinu i cijelu Republiku Srpsku.

“Otvaranje kancelarija na područjima koja su bliže radovima nastojimo da postignemo što bolji rad, te efektnije nadgledanje svih projekata kako bi se ispoštovali predviđeni rokovi”, rekao je Mišeljić novinarima.

On je naglasio da je cilj da se inteziviraju radovi na Hidroelektrani /HE/ Dabar, na završetku projektnih i istražnih radova na HE Nevesinje sa branom “Pošćenje”, kao i na HE Bileća.

Mišeljić je istakao da će u novootvrenim kancelarijama raditi već zaposleni radnici HET-a i da za sada neće biti potrebe za novim prijemima.

On je rekao i da je potpisan ugovor o odvodnom kanalu kroz bilećko polje i da su radovi u toku, napominjući da se na izlazu iz Bileće pravi put iz tunela, kao i da je za ovaj projekat urađena kompletna projektna dokumentacija.

Izvršni direktor u HET-u Ljubo Vuković istakao je da će u bivšoj zgradi Skupštine opštine Bileća biti adaptirano više kancelarija koje će služiti za potrebe HET-a i organizovanje radova koji su u toku i koji narednih mjeseci i godina slijede na projektu Gornji horizonti.
“U narednom periodu planiran je veći obim poslova zbog čega je na području Bileće i Nevesinja i potreba za većim prostorom i angažovanjem stručnog kadra koje već imamo“, rekao je Vuković i istakao da je u HE Dabar zaposleno dvadesetak ljudi i da će u narednom periodu biti potrebe za povećanjem broja radnika.
Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić ocijenio je da otvaranje kancelarija HET-a mnogo znači za ovu lokalnu zajednicu, izražavajući nadu da će i sjedište HE Dabar biti u Bileći.
Otvaranju kancelarije prisustvovali su i narodni poslanici iz Hercegovine Luka Petrović i Ilija Tamindžija. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti