Srijeda 12. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"Zarubežnjeft" za proširenje mreže maloprodajnih objekata

“Zarubežnjeft” za proširenje mreže maloprodajnih objekata

BANJALUKA, Kompanija “Zarubežnjeft” nema namjeru da zatvori Rafineriju nafte Brod, već ima interes da proširi mrežu maloprodajnih objekata na svim novim putnim pravcima u Republici Srpskoj, izjavio je danas u Banjaluci direktor ove ruske kompanije Sergej Kudrjašov tokom sastanka sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Srpske Petrom Đokićem.

“Posljednje tri godine radili smo na povećanju efikasnosti. Za 20 odsto smo smanjili gubitke i vlastitu potrošnju u rafineriji i povećali produktivnost za dodatnih 20 odsto. I u budućnosti, posebno u 2015. godini planiramo da nastavimo u istom pravcu”, istakao je Kudrjašov.

Đokić je rekao tokom sastanka da Republika Srpska kompaniju “Zarubežnjeft” smatra strateškim partnerom, te da su od velikog značaja za ukupan privredni razvoj Srpske aktivnosti koje ova kompanija provodi u rafinerijama nafte i ulja, kao i putem svoje maloprodajne mreže, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

“Svjesni smo koliki značaj imaju rafinerijski kapaciteti za cijelu Republiku Srpsku, a posebno za opštine Brod i Modriču, kada je u pitanju punjenje budžetskih i vanbudžetskih fondova i zapošljavanje”, istakao je Đokić i dodao da “Optima grupa” trenutno zapošljava oko 3.000 ljudi u Srpskoj.

On je naglasio da su resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske spremni da i u budućnosti daju podršku poslovnim aktivnostima i investicijama kompanije “Zarubežnjeft” u Srpskoj.

Današnjem sastanku prisustvovali su i direktor Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović, te direktor “Optima grupe” DOO Banjaluka Andrej Ozerov sa saradnicima. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti