Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPoskupljenje struje za domaćinstva za 9,1 odsto?

Poskupljenje struje za domaćinstva za 9,1 odsto?

TREBINJE, Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske danas je donijela odluku o provođenju tarifnog postupka po zahtjevima energetskih preduzeća koja su zatražila prosječno povećanje struje za sve kupce u Srpskoj od oko 12 odsto, a za domaćinstva 9,1 odsto, potvrdila je portparol ove komisije Jelena Prtilo.

Ona je pojasnila da zahtijevano povećanje prosječne cijene za kupce koji imaju mogućnost da se snabdijevaju kod javnog snabdjevača iznosi 10,65 odsto.

“Kada je riječ o ostalim kupcima, za koje tarifne stavove ne utvrđuje Regulatorna komisija, predloženo povećanje prema preliminarnim analizama dostavljenih zahtjeva iznosi oko 19 odsto, odnosno prosječno povećanje za sve kupce u Republici Srpskoj oko 12 odsto”, rekla je Prtilo.

Ona je navela da će Regulatorna komisija održati formalne rasprave u postupku razmatranja zahtjeva za odobrenje cijena i tarifa, napominjući da je rasprava otvorena za javnost.

“Regulatorna komisija, tokom provođenja tarifnog postupka, neće davati ocjenu opravdanosti pojedinih stavki iz zahtjeva do donošenja konačne odluke po zahtjevima”, rekla je Prtilo.

Iz Regulatorne komisije podsjećaju da je svih 10 zavisnih proizvodnih i distributivnih preduzeća iz sastava Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Republike Srpske” podnijelo zahtjev za pokretanje tarifnog postupka kojim se traži povećanje cijene električne energije. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti