Utorak 23. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiERS: Cijene struje ostaju najniže u okruženju

ERS: Cijene struje ostaju najniže u okruženju

TREBINJE, Ukoliko Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske prihvati zahtijevano povećanje cijene električne energije, ona bi za industrijske i komercijalne kupce u Srpskoj bila i dalje najniža u okruženju, saopšteno je danas iz Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/.

U saopštenju se ističe da bi, s obzirom na najavljeno povećanje cijena u Srbiji, cijena za kupce iz kategorije domaćinstva u Srpskoj bile na tom nivou, ali znatno niža u odnosu na ostalo okruženje.

“Ukoliko Regulatorna komisija u cjelosti prihvati zahtijevano povećanje troškova, prosječna cijena električne energije za krajnje kupce u Republici Srpskoj iznosiće 13,4 feninga po kilovat času”, pojašnjavaju u ERS-u.

U saopštenju se dodaje da u odnosu na prosječnu cijenu električne energije odobrenu u prethodnom tarifnom postupku od 12,33 feninga po kilovat časa, zahtijevano povećanje iznosi 8,68 odsto.

Kada je riječ o domaćinstvima, u ERS-u kažu da zahtijevana prosječna cijena iznosi 13,65 feninga po kilovat času, što u odnosu na aktuelnu cijenu od 12,47 feninga, čini povećanje od 9,4 odsto.

“Cijene iskazane na ovaj način predstavljaju uporedive veličine, pri čemu njihova primjena obezbjeđuje ostvarenje regulatorno odobrenog prihoda, prema rješenjima o utvrđivanju cijene proizvodnje, distribucije i snabdijevanja električnom energijom”, ističu u ERS-u. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti