Subota 2. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiIvancov: Rafinerija nafte u Brodu najveće rusko preduzeće u BiH

Ivancov: Rafinerija nafte u Brodu najveće rusko preduzeće u BiH

BROD, Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je da je Rafinerija nafte u Brodu najveće rusko preduzeće u BiH koje ima visoku reputaciju i da se svojim radom i kvalitetnim proizvodima nametnulo kao prepoznatljivo na tržištu.

Ivancov je danas prvi put, tokom polugodišnjeg mandata u BiH, posjetio Rafineriju nafte u Brodu. Ovom prilikom podsjetio je i na ekonomski i na socijalni značaj Rafinerije, koja zapošljava 1.204 radnika.
Ivancov je imao priliku da izbliza vidi gdje dolazi sirova nafta, na kakvim postrojenjima se prerađuje, na koji način prelazi u komercijalnu robu i kako se otprema pri tom poštujući visoke ekološke standarde, saopšteno je iz Optima grupe.
Tokom obilaska rafinerijskih postrojenja tehnogoliju rada ruskom ambasadoru pojasnio je generalni direktor Rafinerije Andrej Getinger.
Rafinerija nafte Brod dio je Nestro grupacije koju još čine Optima grupa, Rafinerija ulja Modriča i Nestro Petrol.
Nestro grupacija najveći je i redovni poreski obveznik u Republici Srpskoj i BiH – na ime poreskih davanja samo u prošloj godini uplaćeno je 258 miliona KM, napominju iz Optima grupe.
Prije posjete Rafineriji nafte u Brodu, ruski ambasador razgovarao je sa direktorom Optima grupe Andrejom Ozerovim.
Posjeta ruskog ambasadora Rafineriji nafte u Brodu i Optima grupi podrška je uspješnom radu vodeće i najveće naftne grupacije u BiH, navodi se u saopštenju. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti