Petak 12. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeHidroenergijaJerinić na čelu Udruženja „Proizvođači obnovljive električne energije“

Jerinić na čelu Udruženja „Proizvođači obnovljive električne energije“

BANJALUKA, Informisanje javnosti o proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora i njenog značaja za društvo u cjelini, cilj je novoformiranog Udruženja “Proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora” Banjaluka.
Članovi Udruženje su predstavnici preduzeća koja su investirala i pustila u rad male hidroelektrane ili elektrane iz obnovljivih izvora na području Republike Srpske.
“Naš cilj je unapređenje tržišnih uslova u realizaciji projekata u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora kao i obezbjeđivanje dobre komunikacije sa institucijama lokalnih i vlasti Republike Srpske, kako bi brže rješavali moguće probleme u realizacije projekata. Članovi udruženja su isključivo preduzeća koja su investirala i završila projekte tako da dobro poznajemo problematiku koja prati ovu oblast”, rekao je za poslovni portal CAPITAL.ba Dragan Jerinić, generalni sekretar Udruženja i direktor “Megaelektrik” a.d. Banja Luka.

Jerinić je dodao da će udruženje uspostaviti i komunikaciju kako sa institucijama Republike Srpske i lokalnih zajednica koje su zainteresovane za ove projekte tako i sa nevladinim sektorom koji se bavi zaštitom životne sredine.

Udruženje djeluje na prostoru Republike Srpske i već je uspostavilo značajne kontakte sa predstavnicima sličnih udruženjima iz regije posebno Slovenije i Austrije. Udruženje se isključivo finasira od članarine, kaže Jerinić.

Izvor: CAPITAL

1 KOMENTAR

  1. Moze li neko iz ovog udruzenja da kaze koliko je malih hidrocentrala izgradjeno i pusteno u rad u Republici Srpskoj u poslednjih deset godina kad je podijeljeno vise od 150 koncesija, a koliko ih je izgradjeno i pusteno u rad u Federaciji BiH ?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti