Srijeda 6. Decembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasCijene nafte mješovite

Cijene nafte mješovite

LONDON, Cijene nafte su danas bile mješovite nakon što su juče oštro pale zbog zabrinutosti oko obilnih globalnih zaliha, navode analitičari.

Američka “laka” nafta (WTI) za isporuku u junu pojeftinila je na Njujorškoj berzi osam centi na 58,86 dolara, dok je nafta tipa “brent” za junsku isporuku u Londonu poskupila sedam centi na 65,61 dolar, prenosi agencija Frans pres.
WTI nafta je juče pojeftinila 1,99 dolara, a “brent” 2,23 dolara.

“Posljednjih dana bilježimo nestabilnost na tržištu nafte, a jedan od razloga za to je zabrinutost oko obilnih zaliha”, rekao je za Frans pres tržišni strateg singapurske firme IG markets Bernard Ov.

Cijene nafte su u srijedu dostigle najviši nivo od početka godine kao reakcija na izvještaj o zalihama tog energenta u SAD, koje su u nedjelji zaključno sa 1. majem smanjene za 3,9 miliona barela, što je njihov prvi pad u 16 nedjelja.

Američke komercijalne zalihe nafte koje trenutno iznose 487 miliona barela više su za 100 miliona barela u odnosu na petogodišnji prosjek za ovo doba godine, pokazuju podaci agencije “Blumberg”. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti