Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiTermoelektrana "Ugljevik" u pogonu nakon redovnog godišnjeg remonta

Termoelektrana “Ugljevik” u pogonu nakon redovnog godišnjeg remonta

UGLJEVIK, Nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta Termoelektrana “Ugljevik” ponovo je u pogonu, saopšteno je danas iz ovog energetskog giganta Republike Srpske.

Remont je završen dva dana prije roka i Termoelektrana je nakon probnih ispitivanja u 3.26 časova sinhronizovana na elektroenergetsku mrežu.

U saopštenju se navodi da je u remontu, osim radnika Termoelektrane, bilo angažovano 15 specijalističkih firmi i ruski stručni nadzor, koji je kontrolisao radove na remontu turbine i regulacionu armaturu.

“U ovogodišnjem remontu posebnu pažnju smo posvetili ispitivanjima na generatoru, kao i sanaciji cijevnog sistema kotla”, rekao je rukovodilac Termoelektrane Milan Mirković.

Prema njegovim riječima, uz redovne poslove obavljeni su i određeni investicioni zahvati kao što su zamjena kanala dimnih gasova, zamjena nosećih elemenata konvektivnih pregrijača u kotlu, zamjena kanala ugljenog praha i zamjena ovješenja pregrijača pare, takozvanih širmova.

“Rad bloka je stabilan, uz postepeno podizanje snage”, istakao je Mirković i pohvalio zalaganje radnika i svih izvođača radova koji su omogućili da se remont završi prije roka i da se Termoelektrana “Ugljevik” nađe na mreži dva dana prije planiranog termina.

Rudnik i Termoelektrana “Ugljevik” je zavisno preduzeće koje posluje u okviru Mješovitog holdinga “Elektroprivreda Republike Srpske” i proizvodi više od 30 odsto električne energije u Republici Srpskoj.

U ovom preduzeću, jednom od najvećih energetskih objekata u Republici Srpskoj, zaposleno je 1.876 radnika. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti