Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNafta skuplja, zabrinutost u vezi sa Grčkom

Nafta skuplja, zabrinutost u vezi sa Grčkom

NJUJORK/LONDON, Terminske cijene nafte su se tokom jutrošnjeg trgovanja u Aziji oporavile, dijelom zahvaljujući slabljenju dolara, uprkos zabrinutosti oko obilne ponude nafte i prekida pregovora između Grčke i njenih kreditora, navode analitičari.

Američka “laka” nafta (WTI) za isporuku u julu poskupila je na Njujorškoj berzi 60 centi na 60,12 dolara, dok je nafta tipa “brent” za avgustovsku isporuku u Londonu poskupila 32 centa na 64,27 dolara, prenosi agencija Frans pres.

“Cijene nafte su pale više od tri odsto od 10. juna i moguće je da su trgovci zaključili da je vrijeme da pokriju dio gubitaka. Slabiji dolar takođe je doprinio skromnom oporavku cijena”, rekao je za Frans pres tržišni strateg singapurske firme IG markets Bernard Ou.

Pregovori Grčke i predstavnika Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda okončani su u Briselu bez dogovora, a prema navodima portparola Evropske komisije, i dalje postoje “značajne razlike” u stavovima dvije strane. Obe strane su, međutim, izrazile spremnost na nastavak razgovora.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti