Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiCvijanović: Poskupljenje maksimalno tri do četiri odsto

Cvijanović: Poskupljenje maksimalno tri do četiri odsto

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je njen stav da poskupljenje struje, o kojem se godinama priča, maksimalno može da bude tri do četiri odsto.

Cvijanovićeva je potvrdila da je Vlada Republike Srpske i od regulatora i od “Elektroprivrede” tražila obrazloženje u vezi sa predloženim poskupljenjem električne energije, odnosno novim tarifnim postupkom kako bi se utvrdilo šta se dalje može učiniti.

Na pitanje novinara da prokomentariše zahtjev opozicije za održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske povodom najavljenog poskupljenja struje, Cvijanovićeva je rekla da nije čula da je opozicija zatražila posebnu sjednicu Narodne skupštine o toj temi.

“Opozicija može i tražiće svake sedmice posebnu sjednicu, ali je ovo puno važnija priča od toga da se pravi opoziciona ili poziciona priča. Hoću da vidim kako je vođen tarifni postupak, mislim da imam pravo na to iako su oni nezavisno regulatorno tijelo, i da vidimo šta nam je na kraju činiti sa jednom takvom odlukom”, istakla je predsjednik Vlade Srpske.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske saopštila je juče da je završila tarifni postupak i utvrđivanje cijena i tarifa po zahtjevima elektro-energetskih preduzeća, te da je predviđeno prosječno poskupljenje struje u Republici Srpskoj od 8,76 odsto koje bi trebalo da se primjenjuje od 1. jula. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti