Utorak 23. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas»Gasprom« potvrdio: »Turski tok« staje

»Gasprom« potvrdio: »Turski tok« staje

MOSKVA, Ruski “Gasprom” raskinuo je ugovor sa kompanijom “Saipem” o izgradnji prve linije morskog dijela gasovoda “Turski tok”, saopšteno je iz te ruske kompanije.

Kompanija “Južni tok transport” obavijestila je kompaniju “Saipem” o raskidu ugovora o izgradnji prve linije morskog dijela gasovoda, koji je 2014. godine bio potpisan u okviru projekta “Južni tok”.

Takva odluka je uslovljena nemogućnošću postizanja sporazuma o radnim i komercijalnim pitanjima u vezi sa projektom “Turski tok”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ostali radovi na projektu se nastavljaju i u bližoj budućnosti “Južni tok transport” će početi pregovore sa potencijalnim izvođačima radova za izgradnju prve linije “Turskog toka”.

Ruski mediji objavili su juče da je “Gasprom” u očajničkom pokušaju da nađe zajednički jezik s Turskom privremeno obustavio investiranje projekta “Južni koridor”, prenosi B92.

Informacija da je “Gasprom” obustavio proširenje gasovoda “Južni koridor” dodatno je “potpalila” spekulacije da Rusija polako, ali sigurno odustaje od tog projekta.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti