Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPravila za promjenu snabdjevača strujom i gasom

Pravila za promjenu snabdjevača strujom i gasom

BEOGRAD, Savjet Agencije za energetiku Srbije (AERS) donio je danas nova pravila o promjeni snabdjevača strujom i gasom, usaglašena sa odredbama Zakona o energetici iz decembra 2014.
Kako se navodi u saopštenju, pravilima se uređuju uslovi i postupak promjene snabdjevača krajnjeg kupca po ugovoru o potpunom snabdjevanju strujom, kao i prava, obaveze i rokovi postupanja operatora sistema, trenutnog i novog snabdjevača i kupca.

Ta pravila će se primjenjivati i na domaćinstva koja žele da promjene snabdjevača. Domaćistva u Srbiji od početka ove godine imaju mogućnost da izaberu snabdjevača strujom i gasom ili da ostanu na javnom snabdjevanju.

Najveći broj kupaca, uključujući i domaćinstva ima ugovor o potpunom snabdjevanju, što znači da količina struje ili prirodnog gasa za obračunski period nije utvrđena ugovorom, već kupci plaćaju količinu koju potroše.

Postupak promjene pokreće kupac koji pronađe povoljnijeg snabdjevača, podnošenjem zahtjeva novom snabdjevaču. Promjena snabdjevača je besplatna za sve kupce i traje najduže 21 dan, saopštila je Agencija za energetiku Srbije. Beta

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti