Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiUgovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 61 odsto potrošača

Ugovor o snabdijevanju strujom potpisan sa 61 odsto potrošača

BANJALUKA, Zavisno preduzeće “Elektrokrajina” iz Banjaluke do sada je potpisalo ugovore o snabdijevanju sa 61 odsto potrošača sa svog distributivnog područja, koje pokriva 21 lokalnu zajednicu u regiji Krajine, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da je potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom zakonska obaveza za sve krajnje kupce.

“Ugovorom se regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa. Prava kupca koja se regulišu ugovorom prvenstveno se odnose na obezbjeđenje ugovorene količine, snage i kvaliteta preuzete električne energije”, rekao je Klincov.

On je istakao da kupac koji nakon isteka roka ne bude imao potpisan ugovor neće moći imati snabdjevača električne energije, te samim tim ostaje bez isporuke električne energije.

“Sklapanje ugovora je besplatno i ne ograničava kupca u pravu njegove eventualne odluke o promjeni snabdjevača u budućem periodu”, naveo je Klincov.

On je rekao da kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu potpisati u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u sjedištu “Elektrokrajine” u centru Banjaluke.

“Sve dodatne informacije u vezi sa sklapanjem ugovora o snabdijevanju kupci mogu dobiti putem kol-centra `Elektrokrajine` na broj 051/247-100 ili lično u uslužnom centru/službi prodaje u radnim jedinicama lokalnih elektrodistribucija i u sjedištu `Elektrokrajine`”, pojasnio je Klincov.

Rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom traje do 30. septembra. Iz “Elektrokrajine” apeluju da potrošači koji do sada nisu potpisali ugovor što prije ispune svoju zakonsku obavezu i tako izbjegnu nepotrebne sankcije. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti