Subota 2. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasLukašenko: Gasprom je domaći

Lukašenko: Gasprom je domaći

MINSK, Spremni smo da omogućimo Gaspromu, ako je to potrebno, veće isporuke prirodnog gasa kroz teritoriju Bjelorusije, rekao je Lukašenko.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je tokom susreta s direktorom “Gasproma“ Aleksejom Milerom u Minsku izjavio da je ova zemlja spremna da omogući povećanje obima tranzita gasa kroz svoju teritoriju.
“Spremni smo da omogućimo ’Gaspromu‘, ako je to potrebno i ako i Evropa ima potrebu za tim, veće isporuke prirodnog gasa kroz teritoriju Belorusije“, rekao je Lukašenko.

Predsjednik Bjelorusije je, obraćajući se Mileru, naglasio: “Treba apsolutno da vjerujete da za vas ovo nije tuđa teritorija“.

Lukašenko i Miler su u petak položili kamen-temeljac na mjestu izgradnje višenamjenskog kompleksa “Gasprom centra“ u Minsku.

“Višenamjenski kompleks koji počinjemo da gradimo je savremeni projekat. Uvjeren sam da će postati još jedna upečatljiva vizit-karta Minska“, rekao je Miler tokom ceremonije. On je obećao da će projekat biti realizovan u kratkom roku i da će biti otvoren već 2018.

Kompleks obuhvata devet zdanja raznih visina, a u centru arhitektonske kompozicije biće podignuto najviša kula u Belorusiji s 35 spratova, visine 189 metara. U njoj će biti smještene kancelarije “Gasproma“. Sputnik

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti