Četvrtak 20. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiHET: Ostvareni zavidni proizvodni rezultati

HET: Ostvareni zavidni proizvodni rezultati

TREBINJE, Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ već su ostvarile 75 odsto proizvodnje električne energije od 978 gigavat-časova koliko je godišnji plan ovog energetskog preduzeća, zbog čega se očekuje i znatan prebačaj na kraju godine, potvrđeno je Srni u HET-u.

Direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je da će, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, ovo preduzeće možda dostići i prošlogodišnju proizvodnju od 1.078 gigavat-časova, koja je bila najuspješnija u desetogodišnjem periodu.

Zahvaljujući dobroj hidrologiji, radu zaposlenih, te pogodnoj spremnosti mašina, HET je ostvario zavidne proizvodne rezultate u dosadašnjem periodu ove godine, uprkos revitalizacija jednog agregata Hidroelektrane /HE/ Dubrovnik, koja je u toku, te obavezi HET-a da vrati preuzetu energiju, koja je uzeta od prije tri godine kada je rađena revitalizacija prvog tog agregata.

Mišeljić ističe da će uskoro biti vraćen dug od 207 gigavat-časova i da će HET nastaviti neopterećeno da posluje uspješno, podsjećajući da je ovo preduzeće za prvih šest mjeseci imalo oko dva i po miliona KM dobiti. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti