Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiPotonuo profit Rosnjefta

Potonuo profit Rosnjefta

MOSKVA, Neto profit Rosnjefta u prvom polugodištu ove godine snižen je 26,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 190 milijardi rubalja (2,5 milijardi evra).

Prihodi kompanije su smanjeni 7,5 odsto, na 2,6 biliona rubalja.
Pokazatelj EBITDA (dobit prije plaćanja kamata, poreza i amortizacije) je niži 2,9 odsto i za prvih šest mjeseci iznosi 576 milijardi rubalja.
EBITDA prilagođena za razliku deviznih kurseva koji se primjenjuju prilikom priznavanja prihoda po dugoročnim ugovorima za isporuku nafte, povećana je 3,2 odsto, na 612 milijardi rubalja.

Iznos po tim ugovorima je bio 21 milijardu rubalja u prvom tromjesečju i 15 milijardi rubalja u drugom tromjesečju.

Dnevna proizvodnja nafte i gasa povećana je dva odsto, na 5,15 miliona barela naftnog ekvivalenta dnevno, prenosi Tas.

Kompanija navodi da je tokom drugog tromjesečja troškove poslovanja držala na nepromjenjenom nivou od 158 rubalja za barel naftnog ekvivalenta.

Izvještaj takođe ukazuje da su kapitalni troškovi Rosnjefta u prvoj polovini godine porasli 13,5 odsto u odnosu na isti period lani, na 269 milijardi rubalja. To je povezano s proširenjem proizvodnog programa bušenja i rastom investicija za razvoj novih nalazišta.

U drugom tromjesečju kapitalni troškovi su bili 141 milijardu rubalja i uvećani su 10,2 odsto u odnosu na prvo tromjesečje zbog sezonskih faktora. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti