Nedjelja 21. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiGrijanje u Banjaluci po staroj cijeni

Grijanje u Banjaluci po staroj cijeni

BANJALUKA ,  Kako se bliže hladniji dani, u banjalučkoj “Toplani” se privode kraju radovi na sanaciji i rekonstrukciji distributivnih i proizvodnih kapaciteta, kako bi nova grijna sezona, u kojoj se cijene usluga ne bi mijenjale, počela nesmetano.
“Do početka oktobra završićemo sve planirane radove kako bismo bili spremni za isporuku toplotne energije”, govori Žaklina Mijatović, portparol “Toplane”.
U tu namjenu je izdvojeno oko 3,2 miliona KM, dok cijena grijanja, kako je rečeno iz “Toplane”, zasad ostaje ista.
“Najbolja investicija jeste ugradnja kalorimetra, zadovoljan sam, jer sam regulišem potrošnju, odnosno grijem se kada želim, i samim tim, koliko potrošim, toliko i platim”, govori Sead Z., ističući da je prethodne sezone bio zadovoljan gradskim grijanjem.
Iz “Toplane” poručuju da posjeduju određene količine energenata, te da su u toku aktivnosti kako bi se obezbijedila dovoljna količina novih. Polovinom septembra bi trebalo da počne punjenje sistema vodom, do kada bi potrošači trebalo da završe sve radove na svojim kućnim instalacijama.
“Planirano je da sezona grijanja počne 15. oktobra, te ukoliko temperature, mjerene u 21 čas tri dana uzastopno budu 12 stepeni i niže, isporuka toplotne energije krenuće i ranije, ali ne prije 1. oktobra”, kazala je Mijatovićeva.
Dodaje da se u periodu između dvije grijne sezone sa centralog toplotong sistema odjavilo oko 400 potrošača, kao i u prethodnoj sezoni, te ističe da su u istom periodu imali i nove priključke.
Iz “Toplane” ujedno apeluju na potrošače da grijanje na struju nosi rizik od požara, s obzirom na to da, kako kažu, stambene zgrade nisu prilagođene za takvu vrstu grijanja. Nezavine novine

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti