Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiCjenovna politika biće sačuvana

Cjenovna politika biće sačuvana

GRADIŠKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da u ovom trenutku nije moguće reći da li će doći do poskupljenja struje, te istakao da Srpska ima najnižu cijenu električne energije u regionu i da će takva cjenovna politika biti sačuvana.

Odluku o eventualnom poskupljenju struje, kaže Đokić, donijeće Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske, koju je prije par dana imenovala Narodna skupština Srpske.

“Kakav će stav zauzeti u odnosu na zahtjeve svih zavisnih preduzeće `Elektroprivrede Republike Srpske` zavisiće, prije svega, od procjene da li su uvećani proizvodni troškovi unutar preduzeća i da li će te troškove prihvatiti“, rekao je Đokić novinarima u Gradišci.

Podsjetivši da je Regulatorna komisija za energetiku polovinom ove godine razmatrala zahtjeve po pet proizvodnih i distributivnih preduzeća “Elektroprivrede Republike Srpske” za poskupljenjem struje, Đokić je naveo da će ovo tijelo sada utvrditi da li je ove godine došlo do povećanja troškova.

Đokić je istakao da ne postoji finansijska mogućnost za povećanja plata u preduzeću “Elektroprivreda Republike Srpske”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti