Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRiTE Ugljevik: Prebačen plan proizvodnje struje u septembru

RiTE Ugljevik: Prebačen plan proizvodnje struje u septembru

BIJELJINA, Trend dobrih proizvodnih rezultata u Rudniku i termoelektrani /RiTE/ Ugljevik nastavljen je u septembru kada je u elektroenergetski sistem Republike Srpske isporučeno 164.482 megavat časova električne energije, što je 103,43 odsto u odnosu na mjesečni plan.

Iz RiTE Ugljevik je saopšteno da je od početka godine, zaključno sa septembrom, termoelektrana Ugljevik proizvela 1.269.708 megavat časova struje, što je 105,59 odsto u odnosu na plan.

Dobru proizvodnju električne energije u ovom periodu pratili su i dobri rezultati na rudniku, gdje je sa ostvarenih 1.440.000 tona plan proizvodnje ugla ispunjen sa 103 odsto. Na istom nivou je i ostvarenje otkrivke, sa 7.103.000 metara kubnih čvrste mase.

“Rad termoelektrane je u proteklom mjesecu bio pouzdan i pratio je zahtjeve dispečera za nivoom proizvodnje, a tako će biti i u narednom periodu, u takozvanim zimskim uslovima rada, u koji ulazimo potpuno spremni kad je u pitanju rad i pogonska spremnost bloka termoelektrane”, rekao je izvršni direktor za tehnička pitanja RiTE Dragan Miljanović.

Prema njegovim riječima, pogonska spremnost je dobra i na rudniku, a sigurnu isporuku garantuju dovoljne količine otkrivenog uglja na površinskom kopu “Bogutovo Selo” uoči zime.

Miljanović kaže da je na depou termoelektrane uskladišteno 191.366 tona uglja, a termoelektrana pri sadašnjoj prosječnoj proizvodnji troši mjesečno oko 185.000 tona uglja. Srna

1 KOMENTAR

  1. SVAKI PUT SLUSAM SVE JE COOL, SVE JE DOBRO… MOGLI BI, TREBALI BI, PLANIRAMO, … A OD TOGA NISTA. ZATO JESMO TU.
    FIRME SE SAMO KORISTE ZA KURUPCIJU, NAROD OD TOGA NEMA NISTA, JOS MANJE INVESTITORI OD DIVIDENDI. SRPSKA SA TAKVOM VLADOM JE NAJVECA PROPAST U ISTORIJI I NEMA VISE POVRATKA. ZIVI SE NA LAZI I KRADJI. INVESTITORI SU SE OKRENILI, KRADE SE JOS ONO ZADNJE STO JE OSTALO. POSLJE RATA VIDIMO DA JE OVIH POSLJEDNJIH 10 GODINA JOS GORIH. Zivela partija.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti