Subota 13. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSindikat RiTE Ugljevik: Nećemo dozvoliti pljačku preduzeća

Sindikat RiTE Ugljevik: Nećemo dozvoliti pljačku preduzeća

UGLJEVIK, Sindikalna organizacija Rudnika i termoelektrane /RiTE/ Ugljevik poručila je danas da će se radnici organizovati i spriječiti pljačku preduzeća putem spornih sudskih presuda koje mogu dovesti do blokade računa.

U saopštenju sindikata se navodi da se ovim sudskim presudama dodjeljuje šteta izvođačima za posao koji nisu nikada radili ni uradili.

Radnici podsjećaju da Rudnik Ugljevik radi 116 godina, Termoelektrana Ugljevik 30 i da nikome neće poći za rukom da uništi tradiciju koja opstaje duže od vijeka.

“Uzdamo se u časne ljude koji će nam pomoći da se zajedno suprotstavimo urušavanju našeg kolektiva – giganta regije i Republike Srpske koji proizvodi 33 odsto energije u Republici, zar to da uništimo?”, poručuju iz Sindikata RiTE.

Radnici podsjećaju da zaposleni u RiTE izvršavaju svoje obaveze i da se u preduzeću ispunjavaju mjesečni planovi.

Iz Sindikalnog odbora poručuju da će radnici istjerati iz preduzeća one za koje se, eventualno, utvrdi da unutar RiTe rade na urušavanju preduzeća.

“Ukoliko utvrdimo da imamo ‘treću kolonu’ u preduzeću koja radi na njegovom urušavanju, za ove koji hoće da opljačkaju preduzeće kroz sumnjive sudske presude, obećavamo da ćemo ih istjerati”, navodi se u saopštenju.

U apelu koje je javnosti uputio Sindikalni odbor RiTE Ugljevik naglašava se da svi radnici moraju raditi u interesu preduzeća i da će se zatražiti pomoć institucija sistema.

“Rudnik i Termoelektrana je bio, jeste i biće naša druga kuća, u kojoj svi radimo za opšte dobro i želimo to sačuvati i dalje razvijati”, zaključuje se u saopštenju Sindikalne organizacije RiTE. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti