Srijeda 17. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiNIS zadržao profitabilno poslovanje

NIS zadržao profitabilno poslovanje

BEOGRAD, Naftna industrija Srbije /NIS/ ostvarila je za devet mjeseci ove godine neto dobit od 10,9 milijardi dinara /oko 90,5 miliona evra/ i zadržala je profitabilno poslovanje uprkos nepovoljnim makroekonomskim uslovima i niskim cijenama sirove nafte na svjetskom tržištu – saopšteno je na sajtu ove kompanije.

„U tome smo uspjeli, jer smo neprestano radili na povećanju operativne efikasnosti. Isplatom dividendi pokazali smo da smo ostali siguran izvor prihoda“, rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, povodom objavljivanja rezultata poslovanja za devet mjeseci 2015. godine.

Iz kompanije ističu da je NIS nastavio da investira, pa je u ovom istom periodu za finansiranje investicija izdvojio ukupno 18,95 milijardi dinara /oko 157 miliona evra/, od čega najviše u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.

Obim direktnih i indirektnih poreskih obaveza NIS grupe iznosi 109,3 milijardi dinara /oko 907 miliona evra/, što je za 12 odsto više nego za devet mjeseci prošle godine.

Ukupan promet naftnih derivata veći je za četiri odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i iznosi 2.335 tona, a promet u inostranim aktivama povećan je za 23 odsto.

Ukupna proizvodnja nafte i gasa dostigla je 1.190 uslovnih tona, a obim prerade iznosi 2.401 tonu, što premašuje prošlogodišnji pokazatelj za sedam procenata. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti