Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRiTE Ugljevik: Obilježena slava i 30 godina uspješnog rada

RiTE Ugljevik: Obilježena slava i 30 godina uspješnog rada

UGLJEVIK, Rudnik i termoelektrana /RiTE/ Ugljevik obilježila je danas krsnu slavu Mratindan i 30 godina uspješnog rada, a tim povodom uručene su zlatne plakete preduzeća ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću i direktoru “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislavi Milekić.

Na svečanoj akademiji u upravi RiTE, Đokić je ukazao na značaj energetskog sektora za privredni rast i razvoj Repubike Srpske i najavio nova ulaganja u ovoj oblasti u svim krajevima Srpske.

On je rekao da je RiTE divan primjer velikih rezultata i uspjeha koji svojim društveno odgovornim poslovanjem doprinosi razvoju lokalne zajednice i cijele Republike Srpske.

Zlatne plakete dodijeljene su posthumno bivšim direktorima RiTE Dragi Todoroviću i Ivanu Markoviću, koji su preminuli ove godine.

Na svečanosti su uručene i srebrne plakete RiTE Društvu dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” iz Ugljevika i Četi za spasavanje za iskazanu humanost tokom prošlogodišnjih poplava u Republici Srpskoj.

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić istakla je da je RiTE Ugljevik lider u proizvodnji struje, ali i lider u BiH u ispunjavanju obaveza na zaštiti životne sredine.

Ona je izrazila uvjerenje da će zajedno sa Vladom Republike Srpske biti pronađeno rješenje za veliku investiciju odsumporavanja, a da se ne ugrozi konkuretnost preduzeća.

“Otvaranje tržišta električne energije zahtijeva od nas racionalizaciju u svim sektorima, ali sigurna sam da ćemo sa resursima koje imamo biti uspješni i u tome”, rekla je Milekićeva.

Direktor RiTE Žiko Krunić rekao je da tradicija rudarstva u ovom kraju traje 116 godina, ali da je istinski razvoj vezan za tri decenije rada Termoelektrane.

On je rekao da su posljednjih godina znatna sredstva investirana u novu opremu i najavio investiranje u odsumporavanje i zamjenu elektrofiltera.

“Kao javno preduzeće RiTE puni budžete lokalne zajednice i Republike, a da bi opstali u uslovima otvorenog tržišta imamo obavezu maksimalne racionalizacije i što bolje pogonske spremnosti objekta”, istakao je Krunić. Srna

1 KOMENTAR

  1. na sve rezultate RTEU i drugih energetskih drzavnih preduzeca (dugovi, pranje novaca, izigravanja akcionara, cudne donacije, nema dividendi ili su skoro pa 0 KM), moraju akcije pasti jos za 30%. Toliko se i pokralo, cijena struje je loša. To zasluzuje i HETR, HEDR, HELV, RITE,…

    Vidjecemo sta ce idio.. smisliti za novembar 2017 – ako ce biti isto, onda jos -30%.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti