Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSnijeg otežava saniranje kvara u Istočnom Drvaru

Snijeg otežava saniranje kvara u Istočnom Drvaru

BANJALUKA, Ekipe “Elektrodistribucije” Mrkonjić Grad pokušaće samostalno, uprkos izostanku pomoći drugih lokalnih službi, da dođu do lokacije gdje je evidentiran kvar na dalekovodu zbog kojeg je desetak domaćinstava u opštini Istočni Drvar ostalo bez struje.
Ekipe će pokušati da se izbore sa snijegom visine do 50 centimetara na neočišćenom putu, koji onemogućava da dođu do dalekovoda i saniraju kvar.

Na području Banjaluke bez napajanja električnom energijom su pojedina udaljena prigradska naselja na Manjači, saopšteno je iz preduzeća “Elektrokrajina”.

U ispomoć ekipi “Elektrodistribucije” Banjaluka upućene su i ekipe iz drugih radnih jedinica, pa bi dio potrošača na tom području trebalo da dobije električnu energiju.

Na području opštine Čelinac bez napajanja električnom energijom su još tri trafo-područja u naselju Ukrina, u opštini Kotor Varoš bez napona je manji dio dalekovodnog pravca prema Šipragama i Maslovarama, kao i manji dio opštine Oštra Luka, odnosno zaseoci Kozice i Tramošnja.

U ostalih 16 lokalnih zajednica koje distributivno pokriva “Elektrokrajina” srednjenaponsko napajanje električnom energijom je uredno, a ekipe su angažovane na sanaciji pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Iz ovog preduzeća podsjećaju da je do privremenih prekida u snabdijevanju električnom energijom došlo zbog vlažnog snijega koji je obrušavao granje na dalekovodne stubove i kablove usljed čega je došlo do njihovog kidanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti