Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiRiTE "Ugljevik": Plan proizvodnje struje u novembru prebačen za 13 odsto

RiTE “Ugljevik”: Plan proizvodnje struje u novembru prebačen za 13 odsto

UGLJEVIK, Rudnik i termoelektrana /RiTE/ “Ugljevik” isporučili su u novembru 161,86 gigavat-časova električne energije čime je mjesečni plan proizvodnje prebačen za 13 odsto, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Od početka godine u ovom energetskom gigantu Republike Srpske proizvedeno je 1.607,55 gigavat-časova električne energije, što je za 6,45 odsto iznad plana proizvodnje za 11 mjeseci.

Rezultati proizvodnje uglja i otkrivke na rudarskom površinskom kopu “Bogutovo Selo” bili su na nivou mjesečnog plana, dok je plan proizvodnje uglja za 11 mjeseci prebačen za četiri odsto, a ostvarenje otkrivke je na nivou plana.

Trenutne zalihe uglja na deponiji Termoelektrane su 180.000 tona.

Za proteklih 11 mjeseci iz ugljevičkog rudnika isporučeno je 52.000 tona uglja za široku potrošnju.

“Ovo je nastavak dobrih proizvodnih rezultata preduzeća koji na najbolji način potvrđuju opravdanost investicija realizovanih u prethodnim i u ovoj godini s ciljem podizanja pogonske spremnosti i energetske efikasnosti”, ocijenio je izvršni direktor za tehnička pitanja u RiTE “Ugljevik” Dragan Miljanović.

On ističe da je ciklus investicija u ovom preduzeću kontinuiran, te da je u probni pogon puštena i nova polumobilna sekundarna drobilica na rudniku. Srna

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti