Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiTražiti informaciju o ugovorima "Toplane"

Tražiti informaciju o ugovorima “Toplane”

BANJALUKA,  Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će narednih dana tražiti informaciju o ugovorima i aneksima ugovora koje je Javno preduzeće “Toplana” zaključilo po osnovu javnih nabavki.

Komentarišući navode o namještanju tendera za nabavku mazuta u “Toplani”, Gavranović je rekao da će tender biti poništen ukoliko navodi budu potvrđeni.

“Svojevremeno smo na Skupštini grada donijeli zaključak da ‘Toplana’ dostavi ugovore koje je zaključila i u kojima je preduzeće ‘Higat’ dobilo tender pod određenim uslovima, a onda je pod čudnim okolnostima taj ugovor izmijenjen na štetu grada”, istakao je Gavranović nakon redovnog sastanka sa građanima.

On je dodao da će se potruditi da bude utvrđeno ko je to uradio, a da će odgovornost za eventualno namještanje tendera biti razmatrana u “Toplani” i da će na pitanja o tome morati da odgovori direktor preduzeća.

Gavranović je pomenuo i sanaciju nasipa na rijeci Vrbanji u naselju Česma, rekavši da Javno preduzeće “Vode Srpske” po potrebi obavlja i dodatne intervencije da bi nasip bio potpuno siguran.

“Preduzeli smo sve što je u našoj moći. Nasip je privremeno saniran. Inspekcijski organi i predstavnici Civilne zaštite konstatovali su određene manjkavosti, a da li će biti dorade vidjećemo sa ‘Vodama Srpske”, istakao je Gavranović.

On navodi da postoje problemi i u samom vodotoku rijeke Vrbanje, gdje je, takođe, tražena dodatna intervencija “Voda Srpske”.

Kada je riječ o donošenju strožeg Poslovnika o radu Skupštine Grada kojim bi bio sankcionisan nedolazak odbornika na sjednice, Gavranović je rekao da i u važećem aktu postoji mogućnost da rukovodstvo skupštine utvrdi da li su stvoreni uslovi da odborniku koji ne dolazi na sjednice oduzmu naknadu.

“Ne znam da postoji ijedan takav zahtjev, a moj stav je i ranije bio poznat – svako ko ne radi svoj posao ne bi trebalo da bude plaćen”, rekao je Gavranović.

Gavranović smatra da bi naredne godine u Banjaluci trebalo da bude izgrađen poligon za obuku kandidata za polaganje vozačkih ispita. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti