Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEPS-u je potrebno oko 1.000 mladih stručnjaka

EPS-u je potrebno oko 1.000 mladih stručnjaka

BEOGRAD, Direktor EPS-a Aleksandar Obradović je izjavio da nakon potpisivanja sporazuma o saradnji tog preduzeća sa više fakulteta Beogradskog univerziteta, da su EPS-u potrebni mladi stručnjaci i da je u planu da se u naredne dvije do tri godine zaposli oko 1.000 najboljih studenata.

“Ali, za svako novo radno mesto moramo da dobijemo saglasnost Vlade Srbije“, rekao je Obradović u Rektoratu Beogradskog univerziteta podsjetivši da i dalje važi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.
Obradović je potpisao sporazum sa dekanima Elektrotehničkog, Mašinskog, Ekonomskog, Rudarsko-geološkog, Pravnog i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Sporazum predviđa da studenti sa tih fakulteta idu na praksu u EPS, a oni najbolji će moći i da se zaposle.

Ne mogu sada tačno da kažem kada ćemo doći do te brojke od 1.000 ljudi, ali moja je ideja da se u naredne dve, tri godine približimo što više toj cifri. Trenutno smo u pregovorima sa Vladom Srbije u vezi sa strategijom EPS-a u kojoj definišemo, između ostalog, kretanje broja zaposlenih u narednom periodu“, rekao je Obradović.

On je rekao da će se tačan broj znati kada bude usvojena strategija i dugoročan plan zapošljavanja.

“To više nije tajna da EPS ne samo da je stara kompanija i medju najstarijim već da nam fale mladi stručnjaci koji treba sutra da budu baza top i srednjeg menadžmenta”, naglasio je Obradović.

On je poručio da će EPS, kao najveća kompanija u Srbiji, širom otvoriti vrata za najbolje studente. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti