Srijeda 22. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Elektrodistribucija" Pale: Zasjedali uprkos sudskoj zabrani

“Elektrodistribucija” Pale: Zasjedali uprkos sudskoj zabrani

PALE, U Palama je održana konstitutivna sjednica novog Nadzornog odbora (NO) “Elektrodistribucije” Pale, nakon što je Skupština akcionara ovog preduzeća 18. decembra razriješila stari i imenovala privremeni, te usvojila uslove za raspisivanja konkursa za izbor članova novog odbora.

Zasjedanje je održano uprkos rješenju Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, kojim se odgađa izvršenje ovakve odluke Skupštine akcionara.

Interesantno je da je ovo rješenje od 18. decembra, istog dana kada je razriješen stari, odnosno imenovan novi odbor.

“Izvršenje pobijanih odluka bi bilo protivno javnom interesu, te bi dovelo ne samo do nastupanja štetnih posljedica za predlagača i sve ostale članove Nadzornog odbora, nego bi u znatnoj mjeri narušilo javni interes”, navodi se u obrazloženju rješenja.

Dragiša Jokić, advokat Slave Krajišnika, koji je smijenjen s čela NO “Elektrodistribucije”, kaže da zakoni RS ne poznaju odluku o imenovanju privremenog nadzornog odbora, već samo raniji može vršiti funkciju privremenog, zbog čega je Krajišnik podnio tužbu.

Prema njegovim tvrdnjama, Zoran Tegeltija, ministar finansija RS, ponudio je ostavku kao predstavnik državnog kapitala u Skupštini akcionara, ali ovu informaciju nije nam potvrdio i sam Tegeltija, kojeg smo kontaktirali, ali nije imao vremena za razgovor.

“Elektrodistribucija” Pale dospjela je u žižu javnosti nakon najave da će biti smijenjen direktor Ljubomir Mrda i imenovan Nenad Nešić, kadar DNS-a, a protiv čega su jednoglasno bili kadrovi SNSD-a i SDS-a u istočnom dijelu RS. Do zaključenja ovog broja nije bilo poznato da li je došlo do promjena na čelu “Elektrodistribucije” Pale. Nezavisne novine

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti