Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiU Čelincu otvoren novi objekat "Elektrokrajine"

U Čelincu otvoren novi objekat “Elektrokrajine”

ČELINAC, U Čelincu je danas otvoren novoizgrađeni objekat poslovne jedinice preduzeća “Elektrokrajina”, u koji je to preduzeće uložilo više od 500.000 KM, a vrpcu su svečano presjekli ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Golićeva je istakla da je “Elektrokrajina” novi objekat izgradila u roku, ulažući sopstvena sredstva.

Ona je podsjetila da je prethodni objekat poslovne jedinice tog preduzeća u Čelincu proteklih godina tri puta bio ugrožen poplavama, a da je u prošlogodišnjim poplavama bio potpuno potopljen.

“Radnici ove poslovne jedinice bili su dislocirani na neke druge lokacije, te je ovo značajan dan i za njih”, rekla je Golićeva novinarima nakon svečanog otvaranja novoizgrađenog objekta.

Ona je izrazila nadu da će u ovoj poslovnoj jedinici zaposleni sada ostvarivati još bolje rezultate, te da će biti smanjene krađe struje i gubici električne energije, a povećana naplata.

Golićeva je istakla da je ovo preduzeće u posljednjem periodu nizalo uspjehe.
“Povećan je obim investicija, smanjeni distributivni gubici, te povećana naplata potraživanja od kupaca”, rekla je Golićeva.

Ona je navela da je jedan od najvećih projekata “Elektroprivrede Republike Srpske” hidroelektrana “Dabar”, koja je u fazi izgradnje.

“Za vrlo kratko vrijeme ćemo prisustvovati i otvaranju prve termoelektrane u Srpskoj ‘Stanari’, koja je od velikog značaja za privredu Srpske, ali i opština koje gravitiraju području na kojem je smještena”, rekla je Golićeva.

Ministar Đokić izrazio je zadovoljstvo što je izgrađen objekat sa više od 500 kvadrata korisne površine, koji će bitno unaprijediti rad ove poslovne jedinice preduzeća “Elektrokrajina”.

“Ovaj objekat poklanjamo Republici Srpskoj za njen rođendan koji je 9. januara, a koji ćemo i dalje praznovati bez obzira što postoje oni koji se tome suprotstavljaju”, poručio je Đokić.

On je naveo da se u oblasti energetike neprestano nižu novi rezultati, kako u pogledu izgradnje infrastrukturnih objekata, tako i kada je riječ o pripremama za puštanje u rad novih energetskih objekata kao što je termoelektrana “Stanari”, te hidroelektrana “Dabar”.

Direktor preduzeća “Elektrokrajina” Banjaluka Seka Kuzmanović rekla je da će potpuno uređenim i opremljenim prostorijama Poslovnice Čelinac ne samo biti poboljšani uslovi za rad zaposlenih, već i omogućen adekvatan prijem i izlazak u susret potrebama 7.500 kupaca električne energije sa ovog prostora.

Otvaranju poslovnice prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti