Utorak 28. Mart 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasFBiH: Cijena gasa niža za 15 odsto

FBiH: Cijena gasa niža za 15 odsto

SARAJEVO, Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić zatražio je od “BH-gasa” da cijena gasa domaćinstvima od 1. januara bude snižena za 15 odsto, odnosno da se za 1.000 metara kubnih plaća 550 KM, umjesto dosadašnjih 640 KM.

Nadzorni odbor “BH-gasa” ranije je na Džindićev zahtjev odobrio nižu cijenu gasa za 10 odsto. Međutim, on tvrdi da cijena gasa, prema svim pokazateljima do kojih je došao, mora biti znatno niža, zbog čega je zatražio da iznosi 550 KM.

On smatra da cijena gasa može pasti i na 450 KM, ali i ističe da se sada želi da od 1. januara građani plaćaju račune po cijeni nižoj za 15 odsto.

“To je moj zahtjev od kojeg ne odustajem. U petak, 8. januara, će Vlada Federacije BiH imenovati novi Nadzorni odbor, koji će na prvoj narednoj sjednici dati saglasnost za ovu odluku, a Vlada FBiH će je i potvrditi. To je završena stvar”, izjavio je Džindić za današnji “Dnevni avaz”.

On je pojasnio da i dalje postoji otpor Uprave “BH-gasa” prema ovoj inicijativi, ali ističe da je zahtjev za sniženje cijene gasa realan i moguć.

“Oni traže da cijena bude snižena sa 640 na 600 KM, ali moj je zahtjev da cijena mora da bude niža. Imam podršku Vlade i već od 1. januara građani će plaćati jeftiniji gas, tu nema dileme”, poručio je Džindić.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti