Nedjelja 14. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Elektro-Bijeljina": Znatno smanjeni distributivni gubici

“Elektro-Bijeljina”: Znatno smanjeni distributivni gubici

BIJELJINA, Preduzeće “Elektro-Bijeljina” na kraju 2015. godine imalo je tek 9,03 odsto distributivnih gubitaka, što je smanjenje u odnosu na 2014. kada su ti gubici iznosili 9,12 odsto.

Portparol ovog preduzeća Slobodan Đalamić kaže da je regulator dozvolio 12,79 odsto, što jasno potvrđuje uspješno poslovanje ovog preduzeća, odnosno smanjenje gubitaka.

“Ovakvom rezultatu najviše su doprinijeli otkrivanje neovlaštene potrošnje i broj izvršenih kontrola”, rekao je Đalamić Srni.

U 2015. godini otkriveno je 150 neovlaštenih potrošnji, pri čemu je obračunato 2,2 miliona kilovat časova i fakturisano 275.000 KM.

“Razlog zbog kojeg je u prošloj godini bilo manje neovlaštenih potrošnji električne energije je u činjenici da je izvršena čak 19.251 kontrola, što je znatno uticalo na smanjenje krađa struje”, rekao je Đalamić.

On je izrazio zadovoljstvo što su rezultati rada na preventivnom djelovanju u “Elektro-Bijeljini” dali pozitivne efekte.

“I u narednom periodu ćemo znatnu pažnju posvetiti ovim aktivnostima jer nas postignuti nivo kontrola i smanjenja distributivnih gubitaka motiviše da istrajemo, radi što uspješnijeg poslovanja”, zaključio je Đalamić.

“Elektro-Bijeljina” električnom energijom snabdijeva 110.000 potrošača na području 13 opština sjeveroistočnog dijela Republike Srpske. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti