Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiOčekuje se pojeftinjenje goriva u RS

Očekuje se pojeftinjenje goriva u RS

BANJALUKA, Predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori Republike Srpske Drago Đukić izjavio je da je za očekivati da dođe do pojeftinjenja goriva u Srpskoj, s obzirom na to da su cijene nafte na svjetskom tržištu najniže u posljednjih desetak godina.

On je istakao da je u Republici Srpskoj na snazi slobodno formiranje cijena nafte i naftnih derivata, shodno poslovnoj politici svakog pojedinačnog distributera i trenutnom stanju cijena naftnih derivata na berzi, odnosno kursu dolara.

“U posljednje vrijeme bilo je korekcija cijena nafte i naftnih derivata. Interesantno je napomenuti da korekcije cijena nisu rađene kod onih proizvoda ili usluga kojima su značajniji ulazni elementi gorivo, nego se sve vrijeme vrši pritisak na distributere da umanjuju cijene”, rekao je Đukić.

Prema njegovim riječima, logično bi bilo da se na ukupnom našem privrednom ambijentu odrazi to umanjenje cijena naftnih derivata, odnosno da pojeftine gradski prevoz, pekarski proizvodi i slično.

“I bez umanjenja, cijene naftnih derivata u Republici Srpskoj i BiH najniže su u okruženju u nekih desetak zemalja, počev od Austrije pa do Makedonije i kod nas su uvijek bile niže nego u tom regionu”, napomenuo je Đukić. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti