Četvrtak 30. Novembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPred bankrotom 400 naftnih kompanija

Pred bankrotom 400 naftnih kompanija

PARIZ, Ako se zadrže niske cijene nafte i gasa, to će dovesti do bankrotstva energetskih kompanija koje neće imati dovoljno prihoda da vraćaju svoje dugove, rekao je za „Blumberg” šef najveće investicione kompanije „Blek rok” Lorens Fink.

„Ugljovodonici će još dugo biti jeftini“, upozorio je Lorens Fink, ne saopštivši do koje granice mogu pasti cijene nafte i koje kompanije mogu postati žrtve jeftinih resursa.

Fink je naveo i da, iako energetske kompanije imaju probleme zbog smanjenja cijena, potrošačima energetskih resursa niske cijene samo idu u korist.

„Milijarde ljudu imaju koristi od niskih cijena goriva i grejanja”, objasnio je Fink.

Sa druge strane, predsjednik Irana Hasan Rohani smatra da cijene nafte neće ostati dugo ovako niske i da će zemlje-proizvođači uskoro uspostaviti ravnotežu na tržištu.

„Cijena nafte se nalazi na niskom nivou. Ne mislim da će to drugo trajati… Pritisak na zemlje-proizvođače nafte dovodi do povratka ravnoteže u kratkom roku”, rekao je Rohani govoreći na francuskom institutu za međunarodne odnose (IFRI).

1 KOMENTAR

  1. i sve Dodikove, njegovih direktora i ministra…

    dok je u 2015 svima u EU islo odlicno, dionice Srpske pale su dodatnih 30%. A sljedi pad dodatnih 50% znali ili ne. Ovlast se mora mjenjati inace nema promjene – shvatili ili ne.

    Previse se kralo i krade se i dalje , a tu su vam rezultati.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti