Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiOd danas u funkciji nekoliko novih dalekovoda u Semberiji

Od danas u funkciji nekoliko novih dalekovoda u Semberiji

BIJELJINA,  Radnici “Elektro-Bijeljine” pustili su danas u rad nekoliko dalekovoda na području Semberije u koje je preduzeće uložilo 250.000 KM, čijom će izgradnjom elektrosnabdijevanje za 4.000 kupaca biti znatno poboljšano.

Direktor “Elektro-Bijeljine” Zlatan Lazarević rekao je da ovaj projekat nije tako velika investicija, ali da rješava velike probleme u nekoliko sembersko-podmajevičkih sela i u samom gradu.

On je pojasnio da danas Semberija dobija tri nova uklopna stanja na trafo-stanici “Bijeljina 2”, kao i tri nova dalekovoda koja će rasteretiti dva koja su bila žarište problema.

“Jedan krak dalekovoda ići će iz ovog postrojenja kroz naselje Hase, industrijsku zonu i do Ciglane, a drugi u Donje Zagone, Kovačiće i Brijesnicu, tako da ćemo dalekovod koji je sve to pokrivao podijeliti na tri dijela. Na starom dalekovodu će ostati samo Ulica Svetozara Ćorovića i fabrika Ciglana”, rekao je Lazerević novinarima.

On je naveo da je treće rasklopno postrojenje razvedeno do Suvog Polja, odnosno trafo-stanice Živanovići, čime će se postići napajanje većeg dijela Suvog Polja, Srednjih Zagona, Gornjih Zagona, Srednje Čađavice i Gornje LJeljenče.

Lazerević je najavio da će se već sljedeće sedmice rješavati snabdijevanje električnom energijom naselja Banjica, Kacevac, te Manastira Tavna i naselja.

“Tu imamo dalekovod od 22 kilometra, a napaja te tri mjesne zajednice. Radimo na rješenju iz Branjeva i Bjeloševca”, rekao je Lazerević. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti