Nedjelja 3. Decembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i Gas"BH-Gas": Predloženo smanjenje cijene gasa za više od 14 odsto

“BH-Gas”: Predloženo smanjenje cijene gasa za više od 14 odsto

SARAJEVO, Uprava Privrednog društva za proizvodnju i transport gasa “BH-Gas” Sarajevo predložila je Nadzornom odboru Društva smanjenje cijena gasa za sve potrošače za više od 14 odsto, sa retroaktivnom primjenom od 1. januara.

U ovom preduzeću očekuju da će se ovo sniženje cijena gasa u istom procentu odnositi i na krajnje potrošače, odnosno građane Sarajeva.

Uprava “BH-Gasa” očekuje da će Nadzorni odbor ovog privrednog društva prihvatiti prijedlog o smanjenju cijene gasa i proslijediti ga Vladi Federacije BiH na usvajanje i donošenje konačne odluke.

Uprava očekuje da će “Sarajevogas” konačno početi da redovno izmiruje svoje obaveze prema “BH-Gasu”, što do sada nije bio slučaj.

Iz “BH-Gasa” saopšteno je da na današnji dan dug “Sarajevogasa” iznosi više od 73 miliona KM /uključujući i fakturu za januar/ plus obračunate zakonske zatezne kamate više od 17 miliona KM.

U “BH-Gasu” ističu da je uspostavljanje redovnog izmirivanja obaveza “Sarajevogasa” prema “BH-Gasu” neophodno kako bi mogao redovno da izmiruje obaveze prema “Gaspromu” i na taj način obezbijediti uredno snabdijevanje potrošača u cijeloj BiH. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti