Utorak 16. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiInformacije iz Vašingtona biće pred Vladom Srpske

Informacije iz Vašingtona biće pred Vladom Srpske

UGLJEVIK, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da informacije o razgovorima koje trenutno u Vašingtonu vodi predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, još nisu poznate, te da će Vlada o tome biti blagovremeno upoznata.


“Mi ćemo to pitanje imati na narednoj sjednici. Informacije o ovome još nisu u potpunosti objavljene, svi uslovi i sve ono što je sadržaj razgovora tek tada ćemo moći komentarisati”, rekao je Đokić novinarima u Ugljeviku.

On ističe da će tada biti poznate finansijske mogućnosti, koliko će sredstava moći da se koristi, pod kojim uslovima, i šta će s tim sredstvima moći da se učini.

“Novac koji bismo mogli koristiti od MMF-a nećemo koristiti, a da pri tome nećemo brinuti o razvoju i održavanju finansijske stabilnosti Republike Srpske, što nam je u osnovi cilj. Mislim da je dobro da je postignut aranžman sa MMF-om, mislim da je dobro da je MMF shvatio da iscrpljivanje ove zemlje, postavljajući uslove koje ne možemo ispuniti, nije dobar metod za saradnju sa takvim međunarodnim finansijskim institucijama”, rekao je Đokić.

On je dodao da je dobro da je MMF shvatio da je ovdje moguća saradnja na bazi realnih mogućnosti koje je moguće ostvariti.

“Mislim da je otprilike na toj liniji vođen ovaj razgovor u Vašingtonu i da su na bazi toga postignuti ovakvi dogovori”, rekao je Đokić. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti