Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiSrbija: Zatvoreno 14 benzinskih pumpi

Srbija: Zatvoreno 14 benzinskih pumpi

BEOGRAD, U cilju suzbijanja sive ekonomije, Poreska uprava Republike Srbije obavila je od početka godine kontrolu 32 benzinske stanice, nepravilnosti su utvrđene u 14 objekata, i njima je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

 

Inspektori Poreske uprave Srbije kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, zalihe goriva i drugih prodajnih artikala, kao i radnopravni status zatečenih radnika.
Kontrolom su obuhvaćene benzinske stanice koje posluju u okviru velikih sistema, odnosno velikih lanaca benzinskih stanica, kao i one koje su u sastavu manjih privrednih društava.
Nepravilnosti su utvrđene uglavnom na benzinskim stanicama koje posluju u sastavu malih ili srednjih privrednih društava, a kontrolisano je 15 takvih objekata. Od ukupno zatvorenih 14 benzinskih stanica, 11 je u sklopu manjih preduzeća.
Benzinske stanice zatvarane su najčešće zbog razlike između stvarnog stanja zaliha po popisu i knjigovodstvenog stanja, kao i neizdavanja fiskalnih računa, odnosno viška gotovine u kasi. Neke benzinske stanice vodile su duplu evidenciju o prodaji naftnih derivata. FoNet

1 KOMENTAR

  1. zasto inspekcija ne obilazi benzinske pumpe u Staroj Pazovi , Indjiji ,Rumi, pa da se vidi koliko ima onih koji mogu da rade, jer se nepravilnosti desavaju svakodnevno, kako da im ne radi automat za automatsko iskljucivanje kad podesi na odredjenu sumu, nego ga rucno iskljuci ranije ili sam automatski iskljuci 50, 60, para ranije??? koliko puta dnevno????? A posebno o kvalitetu da ne pricamo, jer je to katastrofa, pitam se kako je moguce da niko od nadleznih (inspekcija) i vlada koji su obecali da ce redovno kontrolisati, nista od toga. Privatne pumpadzije rade isto i deru nas “ko Musa jarca” pa smo zato i prinudjeni da idemo i snabdevamo se tamo gde je jeftinije za nas dzep koji je i ovako plitak, a neko se bogati na nasoj bedi! objavite ovo ako ste ljudi od postenja pa kud puklo, da puklo!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti