Srijeda 17. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti"Elektrodistribucija" ulaže 300.000 KM u infrastrukturu

“Elektrodistribucija” ulaže 300.000 KM u infrastrukturu

ŠAMAC, Radna jedinica /RJ/ “Elektrodistribucije” Šamac ove godine uložiće u infrastrukturu više od 300.000 KM, rekao je Srni upravnik ove radne jedinice Vedran Đurđević.

On je istakao da je počela sanacija dijelova upravne zgrade “Elektrodistribucije” u Šamcu oštećenih u majskim poplavama 2014. i očekuje da radovi budu gotovi do kraja marta ili sredinom ove godine.

“Osim tih aktivnosti, radi se parking za potrebe radnika i klijenata `Elektrodistribucije`”, kaže Đurđević.

On je podsjetio da će se u 2016. godini raditi sanacija 35-kilovoltnih trafo-stanica Šamac 1, Šamac 2 i trafo-stanica u Batkuši.

“U sve ove investicije biće uloženo više od 200.000 KM”, kaže Đurđević.

On je rekao da će za polaganje 22 kilometra optičkih vodova koje će olakšati postavljanje novih takozvanih pametnih brojeva očitanja potrošnje krajnjih korisnika električne energije biti izdvojeno 80.000 KM.

“Oko 30 drvenih stubova biće zamijenjeni novim betonskim stubovima, a biće postavljeno i novih 30 betonskih stubova za potrebe polaganja i olakšavanja postavljanja optičkog kabla”, kaže Đurđević.

On dodaje da je u 2016. godini planirano izmještanje 130 brojila na betonske stubove, kao i postavljanje novih 500 takozvanih pametnih brojeva umjesto već postojećih koji će olakšati očitanje električne energije i time pospješiti sam rad ove radne jedinice.

Đurđević podsjeća da utuživanja potrošača uvijek ima, ali da to rade stručne službe u Doboju, te pozvao sve kupce da plaćaju uredno električnu energiju, a ukoliko to izbjegavaju ići će se na isključenje sa distributivne mreže i podnošenje prijave nadležnom sudu. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti