Četvrtak 30. Novembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasMinistar Šprlje zaprijetio zatvaranjem dotoka nafte Rafineriji u Bosanskom Brodu

Ministar Šprlje zaprijetio zatvaranjem dotoka nafte Rafineriji u Bosanskom Brodu

Ministar pravosuđa Ante Šprlje rekao je danas kako će Hrvatska pokrenuti proceduru utvrđivanja odgovornosti ljudi u Rafineriji u Bosanskom Brodu za zagađenje zraka u Slavonskom Brodu. Izrazivši zabrinutost zbog činjenice da se zdravlje i životi hrvatskih građana ugrožavaju, najavio je i mogućnost poduzimanja drastičnih mjera.

“Ako se utvrdi da postoje krivična djela ili prekršaji, Hrvatska i njezine pravosudne institucije zadržavaju pravo da poduzmu sve mjere da se spriječi dovod sredstava koje utječu na zdravlje građana”, rekao je Šprlje nakon sastanka koji je zajedno s kolegama Panenićem i Dobrovićem održao u Slavonskom Brodu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, piše Vecernji.hr.

Na pitanje radi li se o zatvaranju ventila na JANAF-ovu naftovodu ili nečemu drugom, Šprlje je odgovorio kako ne želi govoriti o konkretnim mjerama, jer bi to bilo miješanje u rad pravosudnih tijela. Upozorio je, međutim, kako te mogućnosti postoje i kako o njima prvenstveno trebaju razmišljati oni koji bi od toga mogli imati posljedice. Dodao je i kako to što su naši građani ugroženi s desne obale Save, odnosno iz Republike Srpske, ništa ne znači te kako on garantira da će s hrvatske strane biti poduzete sve pravne mjere na njihovoj zaštiti. Na insistiranje novinara da odgovori koje nam to mjere stoje na raspolaganju, slikovito je odgovorio.

“Ako neki građanin protiv vas počini krivično djelo i ako to učini nožem, vi mu uzimate taj nož. Dakle, oduzimate mu sredstvo kojim je počinjeno krivično djelo. Mislim da je poruka jasna”, rekao je Šprlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti