Četvrtak 25. Juli 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiEnergoinvest bi krajem februara trebao dobiti novog direktora

Energoinvest bi krajem februara trebao dobiti novog direktora

SARAJEVO, Energoinvest bi u mjesec mart trebao ući s novim direktorom, s obzirom na to da aktuelnom mandat ističe 28. februara.

Na čelu nekadašnjeg privrednog giganta Energoinvesta, uskoro bi se trebao naći novi direktor. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz ovog preduzeća, još uvijek aktuelnom predsjedniku Enesu Čengiću, mandat ističe 28. februara,

Do tog datuma, novi Nadzorni odbor, kojem je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala prethodnu saglasnost, ali još nije potvrdila Skupština Energoinvesta (zakazana za 24. februar 2016. godine), imenovaće novog direktora.

Federalna vlada je na hitnoj sjednici održanoj 9. februara ove godine donijela odluku o davanju saglasnosti za razrješenje Asima lbrahimagića, Mersada Ramovića, Nijaza Alispahića i Muamera Halilbašića dužnosti članova Nadzornog odbora Energoinvesta, zbog isteka mandata. Ujedno, Vlada je dala prethodnu saglasnost na prijedlog da na dužnosti članova Nadzornog odbora Energoinvesta budu imenovani Asim lbrahimagić, Emir Agić, Rasim Muminović i Denis Naprta.

Iz Sindikata ovog preduzeća danas nisu odgovarali na naše pozive, a kako je ranije saopćeno, već duže vrijeme poslovanje je otežano. Postoji više razloga za to, a jedan od najvećih tekućih problema je nemogućnost naplate potraživanja za urađeni posao u Iraku, regija Kurdistan, gdje lokalne vlasti duguju 11 miliona dolara.

Nekadašnji je ovo privredni gigant koji se nalazi u dubiozi, a čiji radnici na svoje plaće čekaju i po nekoliko mjeseci.

Iz Uprave Energoinvesta ističu da radnici trebaju biti strpljivi i razumjeti u kakvoj se situaciji preduzeće nalazi. energetika.ba

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti