Četvrtak 30. Maj 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiĐokić: Naredne sedmice koncesija za izgradnju HE "Buk Bijela"

Đokić: Naredne sedmice koncesija za izgradnju HE “Buk Bijela”

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske tokom naredne sedmice trebalo bi da dodijeli “Elektroprivredi Republike Srpske” i Hidroelektrani “Višegrad” koncesiju za izgradnju hidroelektrana “Buk Bijela”, najavio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora “Aktuelni čas” u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Đokić je rekao da će Vlada sa “Elektroprivredom Republike Srpske” potpisati ugovor o koncesiji, kojim će “Elektroprivreda”, odnosno Hidroelektrana “Višegrad”, biti nosilac izgradnje “Buk Bijele”, kapaciteta 93 megavata.

“Kada ovaj objekat bude izgrađen to će znatno poboljšati energetski bilans Republike Srpske i dati dodatnu snagu proizvodnim kapacitetima `Elektroprivrede Republike Srpske`”, istakao je Đokić.

On je zaključio da Vlada Republike Srpske na taj način pokazuje visok nivo odgovornosti prema nacionalnim i prirodnim resursima u Srpskoj. Srna

1 KOMENTAR

  1. sve energetske firme u rekordnom minusu, oni jos grade kako bi gubitak jos povecali…ja tako to razumijem ili su onda papiri lazni. pa gdje je to logika skolovani ministar?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti